false
Інтернет-Магазин
ПН-ПТ: 9:00-17:00
Наші бутіки (050) 073-17-12 Cервісний центр

Як Обрати Матрац Для Малюка?

ЯК ОБРАТИ МАТРАЦ ДЛЯ МАЛЮКА?

Зручне спальне місце дитини має бути пріоритетним питанням для батьків. Часом цей аспект вважають не надто важливим, а дарма. Саме матрац слід обирати особливо прискіпливо. Адже у віці до одного року немовлята сплять в середньому 17 годин на добу! А з віком майже третину життя людина все одно проводить у ліжку. Вибір матраца дуже важливий і такий виріб неодмінно повинен бути адаптований до морфології дитини. При виборі дитячого матраца слід враховувати різні моменти: комфорт, розмір, матеріали, з яких він складається, а також інші пропоновані можливості та переваги.

Розмір дитячого матраца

З метою безпеки, дитячий матрац повинен, перш за все, точно відповідати розмірам ліжка, щоб не залишалося порожнього місця між перекладинами і немовлям. Некоректно підібраний розмір призведе до деформації виробу. Є два стандартні розміри дитячих матраців: 60 см x 120 см і 70 см x 140 см. Для більш дорослих дітей рекомендується матрац розміром 90 см x 190 см або 90 см x 200 см. Бажано, щоб його товщина становила не менше 8-12 см.

Щільність дитячого матраца

Щільність матраца – це дуже важливий критерій, який слід враховувати перед покупкою, оскільки це показник підтримки і, отже, комфорту малюка. Рекомендована щільність класичного дитячого матраца складає від 20 до 22 кг/м³. При такій щільності він має необхідну твердість для комфортного сну. Якщо матрац має латексну серцевину, то краще обрати щільність 55 кг/м³.

Наповнювач

Неякісне наповнення може викликати у дитини алергію, погане самопочуття або ж призвести до того, що матрац просто не виконуватиме своїх функцій та стане незручним.

Розглянемо основні види наповнювачів, які підходять для дитини:

Пінополіуретан: це найпоширеніший наповнювач. Він є дуже пружним та досить жорстким водночас. Наповнювач прекрасно адаптується до тіла дитини і гарантує оптимальний комфорт під час сну. А ще пінополіуретан дозволяє легко поводитися з матрацом, наприклад, при зміні постільної білизни.

Кокосове волокно: натуральний матеріал, що забезпечує міцну підтримку і циркуляцію повітря. Такий наповнювач гарно захищений від вологи і, як наслідок, від бактерій і кліщів. Кокосові наповнювачі абсолютно безпечні і саме їх найчастіше використовують для новонароджених.

Латекс: Ультра дихаючий матеріал, що забезпечує максимальну вентиляцію. Відомий своїми гіпоалергенними, антибактеріальними і протикліщовими властивостями, а також здатністю повторювати структуру вигинів спини.

Піна з високою пружністю: залишається м'якою, забезпечуючи при цьому міцну і збалансовану підтримку. Завдяки своїй комірчастій структурі, ідеально підлаштовується під форму тіла, рівномірно розподіляючи його вагу і зменшуючи тиск в зонах опори.

Матеріал чохла

Кожна з представлених у нас тканин володіє масою унікальних характеристик, що надає матрацам безліч додаткових корисних властивостей. Просто оберіть те, що підходить саме вам!

Бамбукове волокно: 100% натуральне, відоме своїми антибактеріальними і протикліщовими властивостями, а також відмінною абсорбуючою здатністю. Волога швидко вбирається, залишаючи волокна сухими, забезпечуючи відчуття свіжості. Однак зверніть увагу, що розміщувати цей матрац треба в приміщенні, що добре провітрюється.

Вовна: повністю натуральний матеріал, який дуже швидко сохне і має терморегулюючі властивості, забезпечуючи ідеальну температуру для дитини. Вовна дуже м'яка, вона гарантує комфортний дитячий сон.

Тencel: 100% натуральний матеріал, що виготовляється з деревної маси. Має високу вологопоглинаючу здатність, завдяки своїм гідрофільним властивостям, які забезпечують підвищене вбирання вологи і циркуляцію повітря. Ці властивості сприяють нейтралізації запахів. Тencel – дуже м'який матеріал, який гарантує свіжість влітку і тепло взимку.

Coolmax: структура волокна Coolmax швидко вбирає вологу, що виділяється тілом, підвищуючи тим самим ефект терморегуляції і зберігаючи сухість і комфорт. Повітря легко циркулює, і у малюка буде постійне відчуття свіжості.

Матраци, які ми сміливо радимо

Відомі європейські виробники Candide і Traumland (які мають власні потужності для виготовлення матраців і займаються розробкою дитячих матраців вже понад 60 років) приділяють особливу увагу розробці матраців, намагаючись максимально врахувати особливості кожної дитини під час сну.

Виробники використовують наповнювачі нового покоління, протестований текстиль преміум-якості та постійно вдосконалюють свої вироби. Матраци розділені на декілька категорій, а саме:

Aloe Vera. Відомі завдяки своїм антибактеріальним та антиалергенними властивостями. Просочення Aloe Vera має заспокійливий ефект, необхідний ніжній шкірі малюка.

Climatisé (зима-літо). Матрац, який адаптується до потреб дитини в залежності від сезону! М'яка і тепла зимова сторона і легка літня з полікотону.

Докладніше тут: https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/matraci/matrac-u-lizko-zima-lito-clim-air-60x120x11-bilii-451622-candide-1

Evolutif. Матраци, які змінюють конфігурацію в залежності від віку дитини. Є два типи матраців Evolutif: матрац Sleep Safe, який має дихаючу поверхню з захисними пінними бортиками, що утворюють кокон в перші місяці життя дитини. Борти не дають дитині вдаритися об прути ліжка. Якщо прибрати бортики, матрац перетворюється в традиційний і підходить для більш дорослої дитини. Другий тип матраца Evolutif має дві сторони з різною щільністю піни для адаптації до зросту дитини. Кожна сторона дозволяє забезпечити максимальний комфорт дитині відповідно до її ваги, створюючи необхідну пружність.

Дізнатися більше можна за наступними посиланнями:

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/matraci/matrac-u-lizko-do-ta-pislya-10kg-evolutif-60x120x12-bilii-584084-candide

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/matraci/matrac-u-lizko-bezpecnii-son-sleep-safe-60x120x16-bilii-584253-candide

 • Матраци із пружинним блоком незалежного типу. Характерною особливістю такого матрацу є його ортопедичність. Вироби добре підтримують хребет дитини в процесі сну. У моделях такого типу кожна пружина поміщена в окрему «кишеню». На противагу звичайним пружинним матрацам, він прогинається лише в тих місцях, де створюється натиск. Таким чином забезпечується рівне положення хребта. Ось це і називають анатомічним ефектом, який мають матраци з незалежними пружинними блоками.

Для замовлення тисніть сюди: https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/matraci/matrac-u-lizko-pruzinnii-whirlwind-70x140x11-bilii-t015252-traumeland

Додаємо аксесуари

Оскільки при оформленні спального місця малюка дрібниць не існує, рекомендуємо доповнити матрац корисними аксесуарами люкс-якості, а саме:

Наматрацник: створює додаткову товщину для комфорту дитини. Ідеально підходить для захисту матраца і продовження терміну його використання. М'який і ніжний, він забезпечує комфорт дитини під час сну.

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/matraci/coxol-na-matrac-vodoneproniknii-air-60x120-bilii-234360-candide

Профілактична подушка: ергономічна подушка, спеціально розроблена для зниження ризику плагіоцефаліі (синдрому плоскої голови). Подушка дозволяє трохи підняти голову дитини для оптимального положення під час сну. Вона виконана з піноматеріалу з ефектом пам'яті для кращого розподілу точок опори черепа і більшого комфорту.

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/kovdri-i-poduski/poduska-pidgolivnik-memory-air-panda-21x19-sirii-394692-candide-1

Дитячий позиціонер: забезпечує правильне положення для сну у малюків. Дитина лежить на спині – позиція, рекомендована лікарями. Позиціонер зменшує простір для сну і створює дитині невеликий, заспокійливий кокон, який буде нагадувати йому про життя в утробі матері.

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/pelenatori-i-pozicioneri/obmezuvac-gnizdo-panda-airmemory-60x40x10-bilii-274690-candide-1

Похила подушка: розроблена для того, щоб підняти голову дитини і поліпшити сон при невеликому респіраторному або травному дискомфорті.

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/kovdri-i-poduski/poduska-15-air-55x35x8-belo-seryi-264860-candide

Постільні приналежності: немає нічого приємнішого, ніж заснути у своєму ліжку з м'якою шовковистою білизною та вкритися ніжною ковдрою. А ще можна оздобити ліжечко гарним та функціональним бампером.

Переходьте по посиланню та обирайте аксесуари від кращих виробників із перевірених тканин преміум-якості:

https://newlife-baby.com/shop/dityaca-kimnata/vse-dlya-snu/postilna-bilizna

Догляд за дитячими постільними речами

Матрац провітрюється та перевертається з одного боку на іншій, також його можна пилососити (кожні 2-3 місяця), якщо він нічим не оброблений. Щоб користуватися матрацом тривалий час, раз на рік міняйте напрям, перевертаючи його за схемою «голова-ноги».

Постільна білизна. Немовлятам віком до 3 місяців перестилати постіль фахівці радять щодня. Старшим дітям – кожні 3-7 днів. Брудну білизну рекомендується прати з якісним порошком (бажано спеціалізованим дитячим). Після просушування рекомендується прасування.

 

NEW LIFE бажає Вам лише солодких снів!